Over ons

Het landelijke project ‘Veilig in zee met MDT’ vindt plaats onder aanvoering van de Nationale Raad Zwemveiligheid. De Nationale Raad Zwemveiligheid trekt samen op met Reddingsbrigade Nederland. Beide organisaties werken nauw samen met artsencollectief en opleider Schok & Pomp en met het Erasmus Medisch Centrum.

Het project
Het project ‘Veilig in zee met MDT’ heeft een looptijd van twee jaar (2021 en 2022). ‘Maatschappelijke diensttijd’ is een actieprogramma van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Het project wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van ZonMw, de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie.

Nationale Raad Zwemveiligheid
De stichting Nationale Raad Zwemveiligheid heeft als doel de zwemveiligheid van de mensen in Nederland op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. De Nationale Raad Zwemveiligheid staat voor landelijke kwaliteitsstandaarden, waaronder de Nationale Norm Zwemveiligheid. Al onze activiteiten zijn erop gericht dat mensen zo goed mogelijk kunnen zwemmen en plezier hebben in het water, zwemlesaanbieders de hoogste kwaliteit bieden en mensen die werken in de zwembranche zo goed mogelijk zijn opgeleid. Om dit te bereiken, werken we ketengericht en nauw samen met vakbekwame mensen en organisaties. Meer informatie is te vinden op www.nrz-nl.nl en op www.allesoverzwemles.nl.Reddingsbrigade Nederland
Reddingsbrigade Nederland en de aangesloten reddingsbrigades hebben een gezamenlijke missie. Meer veiligheid in, op en langs het water; dat is het doel waar de lifesavers en lifeguards zich dagelijks vrijwillig voor inzetten. We doen het uiterste om te zorgen dat er niemand verdrinkt, en iedereen veilig kan genieten van het vele water dat Nederland telt. Meer informatie is te vinden op www.reddingsbrigade.nl.

Schok & Pomp
Artsencollectief en opleider Schok & Pomp leiden geneeskundestudenten van het Erasmus Medisch Centrum op. Binnen het project ‘Veilig in zee met MDT’ trainen deze geneeskundestudenten de jongeren in ‘levensreddend handelen ‘ (reanimeren en AED gebruik). Meer informatie is te vinden op www.schokenpomp.nl.


Logo Erasmus MC
Erasmus Medisch Centrum
Geneeskundestudenten van het Erasmus Medisch Centrum verzorgen binnen het project ‘Veilig in zee met MDT’ de training ‘levensreddend handelen’ voor jongeren (reanimeren en AED gebruik). Deze geneeskundestudenten doen dit vrijwillig als MDT’er in het kader van hun opleiding ‘sociale geneeskunde’.